Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, efectuează o vizită de stat în Israel în plină campanie electorală

Preşedintele brazilian efectuează începând de duminică o vizită de trei zile în Israel, unde urmează să aibă întrevederi în special cu premierul Benjamin Netanyahu, aflat la putere de aproape 13 ani şi care va candida pentru un al cincilea mandat în alegerile legislative prevăzute pentru 9 aprilie. Bolsonaro a fost primit la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv de către premierul israelian, unul dintre puţinii lideri proeminenţi care au efectuat o vizită în Brasilia pentru învestirea preşedintelui de extremă dreapta la începutul lunii ianuarie. Netanyahu a salutat atunci o „nouă frăţie” între cele două ţări.

Pentru Netanyahu, vizita oficială a preşedintelui Jair Bolsonaro a survenit la timp, în plină campanie electorală pentru alegerile din 9 aprilie, şi se va putea lăuda cu sprijinul preşedintelui celei mai mari puteri din America Latină.

Preşedintele brazilian a declanşat dezbateri aprinse, anunţând a doua zi după alegerea sa, la sfârşitul lunii octombrie, intenţia de a transfera ambasada braziliană la Ierusalim. Pentru Jair Bolsonaro, transferul ambasadei are, de asemenea, o miză politică internă. El mizează pe faptul că poate mulţumi electoratul evanghelic, foarte ataşat de Israel, care a contribuit puternic la victoria sa în alegerile din luna octombrie.

Jair Bolsonaro a lăsat să se înţeleagă, joi, că nu va anunţa o decizie cu privire la un transfer al ambasadei Braziliei la Ierusalim, în cursul acestei vizite în Israel, invocând instalarea unei misiuni economice în Oraşul Sfânt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s