Rachete lansate din Gaza spre Israel, a doua zi după un amplu miting palestinian

Militanţi din Fâşia Gaza au lansat duminică dimineaţă cinci rachete spre teritoriul israelian, la doar câteva ore după ce patru palestinieni au fost împuşcaţi mortal de militarii israelieni în cursul unui miting de aniversare a protestelor săptămânale de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Zeci de mii de palestinieni au participat sâmbătă la prima aniversare a protestelor de la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul, organizate de mişcarea islamistă Hamas pentru a încuraja revenirea refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian. Forţele israeliene au folosit gaze lacrimogene şi au deschis focul pentru a dispersa mulţimea care se apropia de gardul de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza. Patru manifestanţi au fost ucişi, iar alţi peste 60 au fost răniţi în cursul incidentelor violente de sâmbătă.

Violenţele din ultimele zile riscă să submineze eforturile mediatorilor egipteni de a stabiliza situaţia în zonă. Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care încearcă să obţină un al patrulea mandat consecutiv în fruntea Guvernului de la Ierusalim la alegerile legislative din 9 aprilie, este criticat de contracandidaţii săi în legătură cu politicile sale în privinţa regiunii palestiniene Fâşia Gaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s