Mii de supravieţuitori ai unei furtuni devastatoare care a lovit Nepalul – dependenți de ajutoare

Mii de supravieţuitori ai unei furtuni devastatoare care a lovit sudul Nepalului la sfârşitul săptămânii trecute au început să primească ajutoare marţi, 2 aprilie. Echipele de salvare au adus alimente uscate, corturi, saltele şi alte obiecte necesare mai multor sate afectate de intemperii din zona de sud a ţării, la graniţa cu India.

Furtuna a lăsat în urma sa 28 de morţi şi peste 600 de răniţi, dintre care 343 încă primesc tratament în spitalele locale. Potrivit lui Dev Mandal, un responsabil guvernamental din districtul Bara, autorităţile furnizează mâncare gratuită şi saltele unui număr de circa 3.000 de sinistraţi.

Departamentul de meteorologie şi hidrologie din Nepal a devenit ţinta criticilor pentru că nu a reuşit să prognozeze acest fenomen meteo extrem. Într-o declaraţie dată publicităţii luni, Departamentul a dat vina pe lipsa de tehnologie şi de personal pentru eşecul de a avertiza populaţia înainte de furtună.

Furtunile însoţite de precipitaţii masive afectează în mod obişnuit Nepalul între lunile aprilie şi mai, însă experţii au declarat că intemperiile de duminică a fost unele neobişnuit de severe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s