Peste 113 milioane de persoane din 53 de țări au fost afectate de foame acută

Peste 113 milioane de persoane din 53 de țări s-au confruntat, anul trecut, cu o lipsă gravă de hrană din cauza conflictelor de pe glob și a schimbărilor climatice, cea mai afectată zonă fiind Africa, a informat marți Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.

Yemen, Republica Democrată Congo, Afganistan și Siria se numără printre cele mai afectate state și cele care sunt cele mai expuse la foamete, a informat Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

În total, aproximativ 72 de milioane de persoane din statele africane au suferit de „foame acută”, a adăugat FAO. Cauzele principale sunt conflictele și insecuritatea, precum și problemele economice și dezastrele naturale.

În țările afectate de foamete, „până la 80% din populație depinde de agricultură. Sunt necesare atât ajutoare umanitare, cât și noi măsuri pentru dezvoltarea agriculturii”. Raportul pune de asemenea accent și pe statele care găzduiesc un număr mare de refugiați, inclusiv state vecine cu Siria și Bangladesh, țară care a primit peste un milion de refugiați rohingya din Myammar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s