Mii de sateliți lansați pentru a asigura internet de mare viteză pe întreaga planetă

Firma Amazon a confirmat joi un plan de a construi o reţea de peste 3.000 de sateliţi prin intermediul ”Proiectului Kuiper”, pentru a oferi servicii de internet de mare viteză.

Detaliile proiectului au fost depuse luna trecută la Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor a Naţiunilor Unite.

Proiectul de sateliţi al Amazon este concurat puternic de proiecte similare ale unor companii precum SpaceX, a miliardarului Elon Musk, şi OneWeb, susţinută de Airbus. În februarie, OneWeb a lansat primii săi şase sateliţi de acest tip

Companii ca SpaceX, LeoSat Enterprises şi Telesat, din Canada, lucrează la instalarea unor reţele de date cu sute sau chiar mii de sateliţi mici, care orbitează Pământul la o înălţime mult mai mică decât sateliţii tradiţionali de telecomunicaţii, o schimbare radicală posibilă datorită progreselor înregistrate în domeniul tehnologiei laser şi a cipurilor de computere.

2 comentarii

  1. Oare de ce le-or trebui SATELITI pentru „internet de mare viteza” acum, cand lumea intreaga este deja impanzita cu fibra optica, de mii de ori mai rapida decat comunicatiile radio (care presupun latenta mare fata de fibra optica)?! Sau o fi vorba de sateliti militari, nu pentru internet cum se declara (si se declara asa doar ca pretext ca lumea sa creada ca sunt sateliti civili cand realitatea o fi alta)?

    Apreciază

  2. Nu reusesc sa inteleg „nevoia” asta brusca de VITEZA de internet, intr-o lume in care deja internetul exista de cativa ani buni de zile si a devenit ceva obisnuit… La ce este nevoie de atata viteza? Ca sa trimitem un e-mail sau ca sa citim o stire pe acest blog (sau altele)? OARE??

    Eu cand aud de „internet de mare viteza”, primul lucru la care ma gandesc este DISTRACTIA: VIDEO SUPER-HD (4k sau 8k). Deci lucruri care aduc IMPIETRIREA spirituala! Este „next level” dupa televiziune: sa vezi filme 4k cu senzualitate si violenta, la o claritate „ametitoare” (ca de-asta nu mai puteam noi, ca nu vedeam rezolutie 4k, in loc sa filtram CONTINUTUL pe care-l vizionam sau altfel spus CU CE NE HRANIM SUFLETELE).

    Slava Domnului ca Biblia functioneaza foarte bine si fara internet si fara semnal de mobil, fara smartphone (mai ales). Biblia a fost si va ramane in veci singura hrana spirituala 100% curata!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s