Benjamin Netanyahu plănuieşte să anexeze coloniile din Cisiordania după alegeri

Premierul Israelului a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Channel 12 News, că intenţionează să anexeze coloniile israeliene din Cisiordania dacă va câştiga alegerile din 9 aprilie.

În cadrul interviului, Netanyahu a fost întrebat de ce nu a extins suveranitatea Israelului asupra coloniilor din Cisiordania, aşa cum a făcut cu Ierusalimul de Est şi Înălţimile Golan, ambele ocupate în 1967 şi ulterior anexate. „Cine spune că nu o vom face? Discutăm despre asta”, a declarat el. „Mă întrebaţi dacă vom trece la nivelul următor. Răspunsul este că da, vom trece la nivelul următor. Voi extinde suveranitatea”, a adăugat premierul.

Liderii palestinieni au reacţionat imediat după declaraţia premierului Netanyahu. Saeb Erekat, negociatorul-şef palestinian, a declarat: „Israelul va continua să încalce dreptul internaţional cu neruşinare atât timp cât comunitatea internaţională va continua să nu pedepsească această ţară, mai ales în condiţiile în care Administraţia Trump susţine Israelul în acţiunile sale de violare a drepturilor palestinienilor”.

În Fâşia Gaza, oficialul Hamas Sami Abu Zuhri a solicitat Autorităţii Palestiniene să îşi întrerupă cooperarea cu Israelul în domeniul securităţii în Cisiordania. „Visul lui Netanyahu de a anexa Cisiordania nu se va împlini niciodată, pentru că noi nu vom permite asta”, a declarat el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s