Tensiune maximă în Orientul Mijlociu. Iranul amenință că va închide Strâmtoarea Hormuz după ce SUA au anunțat că vor reducerea exporturilor de petrol la zero

Orice încercare venită din partea Iranului privind închiderea tranzitului maritim prin Strâmtoarea Hormuz ca răspuns la decizia Statelor Unite de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian, va fi inacceptabilă și nejustificată, a declarat un înalt oficial american.

Oficialul american, membru al Administrației președintelui american Donald Trump, a declarat luni că președintele este încrezător că Arabia Saudiă și Emiratele Arabe Unite vor reuși să compenseze pierderea de petrol în urma blocării importurilor din Iran.

Un responsabil militar de la Teheran a declarat, luni, că Iranul ar putea bloca tranzitul maritim prin Strâmtoarea Hormuz ca reacţie la decizia Administraţiei Donald Trump de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian.

Administraţia Donald Trump a anunţat luni că nu va mai acorda niciunei ţări exceptări de la sancţiunile SUA privind importurile de petrol din Iran, intensificând presiunile asupra regimului de la Teheran. Decizia afectează în principal China, India, Japonia, Coreea de Sud şi Turcia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s