Un nou armistițiu ”provizoriu” între Israel și Hamas

Doar o pace de conveniență, până la marea conflagrație din zonă, ce poate începe chiar în vara aceasta…

Autoritățile palestiniene au anunțat că au încheiat luni un armistițiu de încetare a focului cu oficialii israelieni, mediat de Egipt, pentru încetarea violențelor din Fâșia Gaza și din sudul Israelului. Armistițiul a intrat în vigoare luni, de la ora 4.30 a.m., iar școlile au fost din nou deschise și cursele de tren reluate.

Informația a fost confirmată mai întâi de oficiali palestinieni și transmisă de postul de televiziune deținut de Hamas în Gaza. Anunțul din partea guvernului lui Netanyahu a stârnit din nou nemulțumirea comunităților rurale din sud, care vor o soluție definitivă – eliminarea totală a organizației teroriste Hamas.

Armata israeliană a transmis că peste 700 de rachete și proiectile au fost lansate din Fâșia Gaza în ultimele trei zile, aproximativ 150 dintre acestea fiind interceptate de sistemul de apărare antiaerian Iron Dome. Majoritatea rachetelor au căzut în zone nelocuite, însă 35 au lovit zone populate. Bilanțul de partea evreiască este de 4 morți și peste 250 de răniți.

În cele două zile de confruntări, Israelul a efectuat atacuri aeriene care au vizat peste 260 de poziții islamiste din Fâșia Gaza. La rândul lor, autoritățile palestiniene au anunțat că 27 de persoane au fost ucise în urma atacurilor israeliene în ultimele trei zile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s