Liderii europeni au respins, la Summitul de la Sibiu, condiţiile stabilite de Iran pentru menţinerea Acordului nuclear

”Veți auzi de războaie și vești de războaie…” – se pare că Persia (Iranul) nu mai reușește să-i înșele nici măcar pe liderii din UE. Vom avea înainte câteva luni extrem de tensionate în Orientul Mijlociu.

Liderii Uniunii Europene au respins joi, cu ocazia Summitului de la Sibiu, condiţiile fixate de Iran pentru salvarea Acordului nuclear din care Statele Unite s-au retras cu un an în urmă.

„Respingem ultimatumul şi evaluăm respectarea de către Iran a angajamentele în materie nucleară”, au transmis, într-un comunicat remis cu ocazia summitului de la Sibiu, ţările europene care au semnat Acordul nuclear.

Aceasta vine în contextul în care, din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat miercuri că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

„Rămânem ataşaţi deplin menţinerii şi aplicării integrale a Acordului nuclear, o realizare esenţială în arhitectura mondială a neproliferării nucleare, un acord care este în interesul tuturor”, se arată în comunicatul comun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s