Mobilizare de forțe ale SUA în Orientul Mijlociu

Tensiunea pare a fi în creștere în zonă, iar orice act necugetat ar putea da naștere unei confruntări directe cu Iranul.

Statele Unite vor trimite o baterie de apărare antiaeriană Patriot şi nava de asalt amfibiu USS Arlington în Orientul Mijlociu, pentru a contracara ameninţările venite din partea Iranului, a anunţat Departamentul Apărării de la Washington.

„Secretarul interimar al Apărării a aprobat mutarea navei USS Arlington şi a unei baterii Patriot la Comandamentul Central al SUA, care are drept zonă de responsabilitate Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, se arată într-un comunicat al Pentagonului.

„Aceste active se vor alătura grupului portavionului USS Abraham Lincoln şi unui grup de bombardiere al Forţelor Aeriene ale SUA în regiunea Orientului Mijlociu, ca răspuns la indiciile privind sporirea gradului de pregătire a iranienilor pentru efectuarea de operaţiuni ofensive împotriva forţelor americane şi a intereselor noastre”, se mai arată în comunicat.

Pentagonul nu a oferit detalii suplimentare despre această operaţiune, însă un oficial american a declarat că decizia vine în contextul în care serviciile secrete au stabilit că iranienii au încărcat echipamente militare, inclusiv rachete, pe nave de mici dimensiuni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s