Ministru evreu: Iranul poate ataca Israelul dacă SUA vor continua sancțiunile

Israelul s-a confruntat cu forțele iraniene din Siria, precum și cu Hezbollah în Liban și cu militanții palestinieni, dar nu a avut niciodată un război deschis cu Iranul. Acesta este descris că va avea loc în vremurile din urmă, iar începutul lui este mai aproape decât ne imaginăm.

În Ierusalim, un ministru al cabinetului israelian a avertizat duminică asupra eventualelor atacuri iraniene directe sau din apropiere asupra Israelului, dacă tensiunea dintre Teheran și Washington va continua să crească.

Statele Unite au crescut presiunea economică și militară asupra Iranului, iar președintele Donald Trump i-a îndemnat joi pe liderii iranieni să discute cu el despre renunțarea la programul lor nuclear și despre faptul că nu poate exclude o confruntare armată.

Guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, care susține efortul dur al lui Trump împotriva rivalului său, a fost în mare parte reținut față de aceste tensiuni.

Rupând tăcerea, ministrul israelian al energiei Yuval Steinitz a spus că,  în Golf, „lucrurile se încălzesc”.

„Dacă există un fel de conflagrație între Iran și Statele Unite, între Iran și vecinii săi, nu exclud faptul că vor activa Hezbollah și Jihadul Islamic din Gaza sau chiar că vor încerca să tragă rachete din Iran spre Israel”, a declarat Steinitz, membru al cabinetului de securitate al lui Netanyahu, pentru Ynet TV.

Hezbollah și Jihadul islamic sunt grupuri de gherilă sponsorizate de Iran la granițele Israelului, activ în Siria, precum și în Liban, iar cel din urmă pe teritoriile palestiniene.

Armata israeliană a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebată dacă se pregătește pentru eventualele amenințări legate de situația Iran-SUA.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s