Ministrul de externe iranian: Actele de sabotaj din Golful Persic pot declanșa un război în zonă

Posibilitatea declanșării conflictului armat în Orientul Mijlociu este în continuă creștere, de la o zi la alta…

Actele de sabotaj din zona Golfului Persic au rolul de a conduce la izbucnirea unui conflict militar, a acuzat marţi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif. Acesta a mai afirmat că atacurile care au vizat petroliere în largul coastelor Arabiei Saudite, cel mai mare exportator de petrol din lume, au rolul declanșării unui conflict.

Arabia Saudită, principalul inamic al Iranului, susţine că două petroliere au fost vizate de acte de sabotaj în largul Emiratelor Arabe Unite. Incidentul s-a produs exact după ce Statele Unite avertizaseră că „Iranul sau grupuri intermediare” ar putea perturba traficul maritim în Golful Persic după impunerea de noi sancţiuni americane în contexul retragerii Washingtonului din Acordul atomic internaţional.

Arabia Saudită a anunțat că două stații de pompare a petrolului au fost lovite marți în urma unui atac cu drone, în ceea ce a numit un act „laș”de terorism, la două zile după ce două nave petroliere saudite au fost sabotate în largul coastei Emiratelor Arabe Unite.

Acest ultim atac a fost revendicat de către rebeli din Yemen, controlați și finanțați de către Iran. O coaliție condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii hutti de patru ani în țara din Peninsula Arabă pentru a încerca să restaureze guvernul recunoscut pe plan internațional, într-un conflict văzut ca un război de la distanță între Arabia Saudită și Iran.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s