Ministrul apărării din Iran dă asigurări că țara sa va învinge coaliția formată de SUA și Israel

Cel puțin așa cred ei, iranienii radicali islamici …

Cât de aproape suntem de declanșarea unui conflict major și de venirea Domnului!

„Vom învinge frontul americano-sionist. Iranul are cel mai înalt grad de pregătire militară defensivă, pentru a contracara orice tip de ameninţare sau solicitări excesive”, a declarat ministrul Amir Hatami.

Statele Unite au mobilizat forţe militare suplimentare în Orientul Mijlociu, inclusiv un portavion, bombardiere B-52 şi sisteme de rachete Patriot, într-o demonstraţie de forţă faţă de ceea ce oficialii americani consideră a fi ameninţări iraniene la adresa trupelor şi obiectivelor americane din regiune.

Un alt oficial de la Teheran a declarat miercuri că Iranul este pregătit pentru toate scenariile cu Statele Unite, de la „confruntare la diplomaţie”, apreciind însă că Washingtonul nu îşi permite un alt război în Orientul Mijlociu.

De cealaltă parte, Statele Unite au plasat în stare de alertă trupele şi au decis retragerea personalului neesenţial din Irak.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat marţi că Israelul este alături de Statele Unite în contracararea Iranului. „Suntem uniţi în dorinţa de oprire a agresiunilor iraniene. Israelul şi toate ţările din regiune, precum şi toate ţările care vor pace trebuie să se alăture Statelor Unite în contracararea agresiunilor iraniene”, a susţinut Netanyahu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s