Ayatollahul Khamenei: ”Iranul nu va negocia cu Statele Unite!”

Suntem în pragul unui nou război în Orientul Mijlociu anul acesta? ”Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci.” (Mat. 24:6)

Iranul nu va negocia cu Statele Unite, a declarat liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, după ce preşedintele Rouhani a semnalat că discuţiile cu Washingtonul ar putea fi posibile în cazul în care sancţiunile impuse de SUA vor fi ridicate.

Khamenei a declarat pe site-ul său: „Am spus mai devreme că nu vom negocia cu America, deoarece negocierea nu are nici un beneficiu şi dăunează”. El a declarat că Iranul nu a avut probleme cu negocierile cu europenii şi cu alte ţări, dar a adăugat: „Nu vom negocia valorile fundamentale ale revoluţiei. Nu vom negocia capacităţile noastre militare”.

La începutul zilei, Rouhani a avut o poziţie mai deschisă, declarând pentru televiziunea de stat: „Ori de câte ori ridică sancţiunile nedrepte şi îşi îndeplinesc angajamentele şi se întorc la masa de negocieri, pe care şi le-au lăsat, uşa nu este închisă”.

Donald Trump declarase luni că speră că Iranul va veni la masa de negocieri pentru a ajunge la un nou acord: „Chiar cred că Iranul ar dori să încheie o înţelegere … şi cred că există o posibilitate să se întâmple”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s