Moldova a luat-o înaintea României: premierul Filip a anunțat că a mutat ambasada țării din Tel Aviv la Ierusalim

Încă o dată ni se dă o dovadă clară că Ierusalimul este orașul cel mai important pentru politica internațională. În funcție de gestul mutării ambasadei se așteaptă câștigarea simpatiei Statelor Unite. Dacă alor noștri nu le-a reușit, rămâne de văzut cum se va finaliza demersul fraților de peste Prut… Deocamdată știrea ține capul de afiș în presa din Israel.

Republica Moldova își mută ambasada din Israel din orașul Tel Aviv la Ierusalim. Decizia a fost anunțată cu puțin timp în urmă de Pavel Filip, cel care deține funcția de premier în exercițiu: „Un proiect asupra căruia s-a lucrat de mai mult timp este despre transferarea Ambasadei Republicii Moldova din Tel Aviv la Ierusalim.”

Guvernul condus de Pavel Filip a aprobat astăzi și terenul pentru ambasada SUA în R. Moldova. Decizia a fost luată acum câteva minute de miniștrii cabinetului. „Una din hotărârile pe care le-am aprobat astăzi ține de alocarea terenului, adică cel al fostului stadion republican, va reveni ambasadei SUA”, a declarat premierul, menționând că aceste decizii sunt parte a angajamentelor luate de guvernul condus de el în fața partenerilor SUA.

Decizia lui Filip crează o undă de șoc în diplomația americană. Dacă SUA vor recunoaște guvernul condus de Maia Sandu, automat vor infirma mutarea ambasadei Moldovei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s