Tensiune înaltă în Golful Persic – două petroliere atacate în această dimineață

Interesant că Iranul s-a grăbit să-i salveze pe membrii celor două echipaje, deși este principalul suspect al atacului. Cine ar mai avea de câștigat din ridicarea prețului petrolului cu aproape 4% în urma acestui incident. De observat și faptul că erau transporturi pentru Japonia, în timp ce prim-ministrul acestei țări se află în vizită la Teheran… Au vrut ayatolahii să-i transmită un mesaj? Cert este că acest atac și altele asemănătoare pot duce foarte repede la o escaladare majoră în zonă. Trăim vremea din urmă, iar faptele se derulează în direct, sub ochii noștri.

Două explozii au avut loc la bordul a două petroliere în Golful Oman, echipajele navelor fiind evacuate, au anunţat companiile de navigaţie şi surse industriale, la o lună de la un accident similar petrecut în regiune.

Cea de-a Cincea Flotă a Marinei americane amplasată în Bahrain a transmis că a asistat echipajele celor două nave după ce a primit mai multe apeluri de urgenţă în urma ”atacurilor semnalate”. Departamentul de Operaţiuni Comerciale al Marinei Britanice a anunţat că investighează atacul. Una dintre firmele care operează navele a anunţat că bănuieşte că nava sa a fost lovită de un proiectil, iar o altă companie a informat că nava sa a luat foc în Golful Oman.

Petrolierul Kokuka Courageous operat de o companie din Panama a fost deteriorat într-un „atac suspect” care a străpuns fuzelajul deasupra liniei de apă, a anunţat B. S. Shipmanagement. Toţi membrii echipajului se află în siguranţă, având răni minore, a transmis compania. În incendiu s-a produs în camera motoarelor, nava transportând o încărcătură de metanol din Arabia Saudită care trebuia să ajungă în Singapore

O a doua navă, Front Altair, a fost „suspectată că a fost lovită de un proiectil” în jurul orei 04:00 GMT, a anunţat rafinăria taiwaneză CPC Corp, care a închiriat nava.

Toţi cei 44 de marinari de pe cele două nave au fost salvaţi de echipe de căutare şi salvare iraniene, a informat Agenţia de ştiri a Republicii Islamice de la Teheran (IRNA), citând o sursă anonimă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s