Donald Trump acuză Iranul de comiterea atacurilor din Golful Oman

După ce a numit Iranul ”națiune teroristă, va ordona președintele Statelor Unite și o ripostă militară la atacurile ce au avut loc ieri în Golf? Tensiunile cresc, la fel și prețul petrolului, iar totul se aliniază pentru o confruntare armată în regiune. Războaiele viitorului pot începe foarte curând.

Iranul a comis atacurile asupra petrolierelor din Golful Oman, a acuzat vineri preşedintele SUA, Donald Trump, avertizând „naţiunea teroristă” că Washingtonul analizează măsuri pentru contracararea acţiunilor de acest tip.

„Nu tratăm în mod simplu această situaţie. Iranul a făcut acest lucru, se vede în înregistrarea cu ambarcaţiunea”, a declarat Donald Trump referindu-se la imagini difuzate de Forţele Navale americane care ar surprinde o navă iraniană îndepărtând o mină dintr-un petrolier. „Aceste mine au numele Iranului scris pe ele. Sunt o naţiune teroristă şi vă pot spune că s-au schimbat mult de când sunt eu preşedinte”, a adăugat Donald Trump.

Întrebat dacă regimul de la Teheran ar putea închide Strâmtoarea Hormuz, Donald Trump a răspuns: „Nu o vor închide. Nu va fi închisă, nu va fi închisă mult timp de acum înainte, ei ştiu acest lucru. Li s-a spus acest lucru în termeni duri”. Rugat să spună ce măsuri pregăteşte pentru contracararea Iranului, Trump a avertizat: „Vom vedea”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s