Se mai încred americanii în Dumnezeu?

Situația creștinismului în Statele Unite pare foarte asemănătoare cu cea a Bisericii din Sardes, așa cum este scris în Apocalipsa 3:2 – Veghează şi întăreşte ce rămâne, care e pe moarte, căci n-am găsit faptele tale desăvârşite înaintea Dumnezeului Meu!
Și îndemnul din versetul imediat următor, dat de către Domnul, li se aplică foarte bine: Adu-ţi aminte, dar, cum ai primit şi auzit! Ţine şi pocăieşte-te!

,,Curtea Supremă de Justiție  a SUA a respins săptămâna aceasta solicitarea unui avocat ateu de a se elimina motto-ul naţional  „În Dumnezeu ne încredem” de pe toate bancnotele emise de Trezoreria SUA.

Michael Newdow, același avocat activist care a încercat să elimine sintagma „sub Dumnezeu” din „Pledge of Allegiance”, argumenta că mandatul Congresului de a inscripționa „In God We Trust” pe dolari reprezintă o implicare guvernamentală în domeniul religiei și o încălcare a Primul Amendament a Constituţiei SUA.

Newdow a susținut în petiția sa către Curtea Supremă că, deoarece clienții săi sunt indivizi atei sau grupuri ateiste, guvernul a încălcat „credința religioasă sinceră” că nu există niciun Dumnezeu și i-a transformat în „outsideri politici” prin plasarea expresiei „In God We Trust” pe bani.”

Judecătorii au respins cererea fără comentarii. Fraza a fost pentru prima dată inscripționată pe o monedă americană în 1864, datorită „creșterii sentimentului religios” (celor trei mari treziri spirituale). A fost adăugată pe toate monedele și bancnotele americane în 1955.

Newdow a mai încercat, în trecut, să elimine rugăciunile şi orice referințe religioase de la ceremoniile de preluare a mandatelor președinţilor George W. Bush și Barack Obama.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s