Donald Trump afirmă că Iranul a făcut o MARE EROARE când a doborât o dronă a SUA

Probabil că, de data aceasta, iranienii au mers prea departe cu îndrăzneala. Faptul că declarația lui Trump e foarte scurtă spune foarte mult. N-ar fi exclus un atac aerian american în zilele următoare, ca răspuns la tupeul lor...

Iranul a comis o „foarte mare eroare” prin doborârea avionului militar american, a declarat joi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran.

„Iranul a comis o foarte mare eroare!”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Donald Trump a fost ţinut la curent despre incidentul aerian, relatează Associated Press. Administraţia de la Washington se consultă cu membrii Congresului despre eventualele măsuri de retorsiune.

La rândul lui, Vladimir Putin a comentat: „Statele Unite afirmă că nu exclud folosirea forţei (…). Aceasta ar fi o catastrofă cel puţin pentru regiune. Ar genera o amplificare a violenţelor şi o creştere a numărului de refugiaţi”.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat doborârea unei drone militare americane care ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. „Iranul nu poate accepta incursiunile ilegale în spaţiul aerian sau invadarea spaţiului nostru de către un aparat de zbor străin. Invadatorii vor purta întreaga responsabilitate”, a declarat Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, citat de agenţia de presă Tasnim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s