Donald Trump a aprobat o serie de atacuri împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior

Am fost foarte aproape de escaladarea conflictului din Golf, dar deocamdată a trecut. Totuși, s-ar putea ca lucrurile să nu rămână aici…

Preşedintele american Donald Trump a aprobat o serie de atacuri militare împotriva Iranului ca răspuns la doborârea unei drone de supraveghere de către forţele iraniene, însă decizia a fost anulată înainte ca acestea să fie lansate, relatează cotidianul The New York Times.

Liderul de la Casa Albă a aprobat atacuri care sa vizeze mai multe ţinte, inclusiv radare şi lansatoare de rachete, au declarat oficiali din cadrul administraţiei, citate de publicaţia americană.

Atacurile ar fi trebuit să fie desfăşurate vineri dimineaţă cu scopul de a reduce riscul asupra armatei iraniene şi a civililor. Avioanele se aflau deja în aer, însă nicio rachetă nu a fost lansată înainte ca forţele aeriene să primească ordinul de a se retrage.

Este încă neclar dacă atacurile asupra Iranului vor avea totuși loc, scrie cotidianul, adăugând că decizia privind anularea atacurilor s-ar putea datora atât preşedintelui Trump, cât şi a îngrijorărilor exprimate de administraţie privind logistica şi strategia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s