Israelul suspectează Rusia de dereglările sistemului GPS al avioanelor civile

Să se fi dat deja Gog pe față? Deși Rusia joacă bine rolul de presupus prieten al Israelului, adevăratele lor sentimente și intenții sunt tot mai clare. Cu siguranță, nu vor ezita să conducă niște ,,forțe de menținere a păcii” în Israel, pentru a proteja populația arabă palestiniană. Invazia descrisă în cartea Ezechiel, cap. 38-39 poate începe oricând, dacă lucrurile vor exploda în Orientul Mijlociu.

De trei săptămâni, semnalele GPS sunt perturbate în spaţiul aerian al Israelului, a declarat joi un purtător de cuvânt al guvernului de la Tel Aviv, în timp ce media locală sugerează că Rusia ar putea fi la originea problemei.

Fenomenul nelinişteşte autorităţile care nu au detectat încă sursa acestui bruiaj. Astfel, aeroporturile au fost constrânse să-şi modifice anumite proceduri de aterizare, a indicat un purtător de cuvânt al Autorităţii aeroportuare israeliene (IAA).

Controlorii de trafic aerian au cerut echipajelor avioanelor să nu mai pună bază în GPS la aterizare şi să utilizeze instrumentele de navigaţie. ”În niciun moment nu a existat vreun incident de securitate legat de perturbarea GPS”, afirmă IAA într-un comunicat.

Federaţia internaţională a asociaţiilor piloţilor de linie a publicat pe site-ul său internet în această săptămână că a primit ‘numeroase informaţii de la piloţi potrivit cărora ei au pierdut semnalul GPS în apropierea aeroportului Ben Gurion’, principalul aeroport civil din Israel.

Potrivit postului de radio al armatei israeliene, Rusia ar fi ‘responsabilă’ de problemele legate de GPS, deşi nimic nu indică faptul că ar fi vorba de un act deliberat. Conform unor media, perturbarea ar putea avea legătură cu activitatea militarilor ruşi în Siria vecină.

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei din Tel Aviv nu a putut fi contactat de AFP pentru a comenta informaţiile respective, dar mass-media israelienă citează ambasada rusă care a calificat aceste informaţii drept o ştire falsă (‘fake news’).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s