ONU dezvăluie catastrofa care pândește planeta – încălzirea globală

În timp ce Dumnezeu trimite semnale de avertizare, oamenii lumii acesteia își caută explicații ”științifice” pentru anomaliile climaterice tot mai dese. După ultimul val de căldură din Europa, care a doborât recorduri absolute, era normal să iasă cu o declarație oficială, ca să calmeze populația. Așa vor face și în timpul celor 7 ani de judecată ai necazului, acum este doar pregătirea… Domnul este aproape!

Secretarul general al ONU a cerut, duminică, la Abu Dhabi, să se acționeze urgent pentru a se evita o catastrofă climatică. Guterres a atras atenția asupra faptului că schimbările climatice sunt mai rapide decât s-a preconizat.

“Suntem aici pentru că planeta se confruntă cu o gravă urgență climatică. Schimbările climatice au loc acum şi progresează mai rapid decât prevedeau oamenii de știința. Ne depășesc eforturile de luptă împotriva acestora. Cu fiecare săptămână care trece apar noi distrugeri legate de climă”, a afirmat secretarul general al ONU, vorbind despre “inundaţii, secetă, caniculă, incendii şi megafurtuni”.

Guterres, care participă la o reuniune de două zile având ca subiect schimbările climatice, a convocat un summit la New York pentru data de 23 septembrie, deoarece unele țări nu respectă prevederi ale acordului de la Paris, din 2015, care vizează limitarea încălzirii globale la cel mult două grade Celsius până la finalul secolului.

Săptămâna aceasta, în Franța s-au înregistrat 44,3 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură din istoria țării, canicula continuând să fie resimțită pe continentul european. Temperatura record a fost înregistrată vineri în Carpentras, în sud-estul departamentului Vaucluse. Precedentul record era 44,1 grade Celsius, temperatură înregistrată în Montepellier şi Nimes în august 2003.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s