Fenomen unic: Străzile din Guadalajara au fost acoperite cu un strat de gheaţă de 1,5 metri, în urma unei furtuni violente

Nici așa nu cred oamenii că este mâna Domnului? În timp ce ei continuă să dea vina pe schmibarea climei, iată ce afirmă El Însuși:

Ai ajuns tu până la cămările zăpezii?
Ai văzut tu cămările grindinei,
pe care le păstrez pentru vremurile de strâmtorare,
pentru zilele de război şi de bătălie? (Iov 38:22-23)

Şase suburbii ale oraşului mexican Guadalajara au fost acoperite cu un strat gros de gheaţă, în urma unei puternice furtuni cu grindină. Pe unele străzi, stratul de gheaţă a ajuns la 1,5 metri grosime, îngropând pe jumătate autovehiculele. Forţele de protecţie civilă au fost trimise pentru a ajuta la eliberarea străzilor din oraşul de cinci miloane de locuitori, situat la nord de Ciudad de Mexico.

Autorităţile locale au transmis că există şi unele zone inundate şi mai mulţi copaci au fost doborâţi de furtună, dar până acum nu sunt informaţii că vreo persoană ar fi fost rănită. În ultima perioadă, oraşul s-a confruntat cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, şi, deşi au mai fost furtuni cu grindină, rareori s-a întâmplat să fie atât de violente.

Autorităţile au transmis că 200 de case au fost avariate şi zeci de maşini au fost luate de apă în oraş şi în zonele limitrofe. Guvernatorul statului, Enrique Alfaro, a descris situaţia ca fiind „incredibilă“, potrivit AFP. „Apoi ne întrebăm dacă schimbările climatice sunt reale. Acestea sunt fenomene care nu au mai fost niciodată întâlnite“, a spus el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s