Încă un cutremur major, de 7,1 grade, s-a produs în California

Cu siguranță, Dumnezeu vorbește Statelor Unite și lumii întregi, în același timp, anunțând împlinirea a ceea ce a fost scris: ,,Voi face pe oameni mai rari decât aurul curat şi mai scumpi decât aurul din Ofir. Pentru aceasta voi clătina cerurile, şi pământul se va zgudui din temelia lui de mânia Domnului oştirilor, în ziua mâniei Lui aprinse.” (Is. 13:12-13)

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 7,1 grade Richter s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, a anunţat Institutul de Geofizică USGS.

Mai multe persoane au fost rănite, dar momentan nu au fost înregistrate decese în urma cutremurului major, produs la o zi după cel cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter din aceeaşi zonă. Seismul produs vineri este cel mai puternic înregistrat în statul american California în ultimii 20 de ani.

Serviciile de urgenţă acţionează pentru stingerea mai multor incendii şi autorităţile lucrează pentru repunerea în funcţiune a alimentării cu electricitate în mai multe zone. „Avem incendii, avem scurgeri de gaze, avem mai multe persoane rănite, avem pene de curent. Gestionăm situaţia cât de bine putem”, a declarat primarul oraşului Ridgecrest. Departamentul de Pompieri din San Bernardino a transmis că „daunele sunt mai semnificative decât la cutremurul din ziua anterioară”.

„Mai multe scurgeri de gaze au fost detectate în zonele Trona şi Argus. Pompierii au remediat situaţia unde a fost posibil şi au evacuat cetăţenii din locuinţe unde scurgerile de gaze sunt încă active”, au transmis reprezentanţii Departamentului de Pompieri.

Epicentrul cutremurului a fost la 17 kilometri de orașul Ridgecrest, la 138 de kilometri de Bakersfield și la 202 kilometri de Los Angeles, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), care a precizat că acesta s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri. Seismul a durat aproape un minut și a fost resimțit până la Las Vegas, cât și în nordul Mexicului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s