Iranul a anunțat că va creşte concentraţia uraniului îmbogăţit peste limita permisă în Acordul Nuclear

Se pare că iranienii au intrat pe o pantă a căderii din care nu se mai pot opri. Ieri, unul dintre generalii lor a amenințat că vor ataca reactorul nuclear israelian de la Dimona. Cu siguranță, Israelul va trebui să dea un răspuns decisiv, poate chiar foarte curând. Evreii nu-și pot permite riscul de a lăsa Iranul să se apropie de obținerea unei bombe atomice. Toate arată clar vremea profetică de final pe care o trăim. Domnul este aproape!

Guvernul din Teheran a anunţat duminică dimineaţă că va creşte concentraţia uraniului îmbogăţit cu aproape două procente peste limitele permise în Acordul Nuclear, pentru a produce combustibil pentru centrale nucleare.

Ministrul iranian de Externe a declarat că toate măsurile luate de Administraţia de la Teheran privind renunţarea la angajamentele prevăzute în Acordul Nuclear sunt reversibile, dacă ţările europene încep să îşi îndeplinească îndatoririle:
„Azi, Iranul a luat a doua măsură de remediere. Ne rezervăm dreptul să continuăm să exercităm măsuri legale de remediere, conform Acordului Nuclear, pentru a ne proteja interesele în faţa terorismului economic al Statelor Unite. Aceste măsuri sunt reversibile”, a transmis Zarif prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Abbas Araqchi, adjunct al ministrului iranian de Externe, a transmis că Administraţia de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului Nuclear la fiecare 60 de zile, dacă ţările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancţiunile impuse de Statele Unite.

La rândul lor, inspectorii ONU pentru activitate nucleară aflaţi în Iran urmăresc îndeaproape evoluţia evenimentelor legate de încălcarea Acordului Nuclear şi vor raporta în momentul în care uraniul îmbogăţit va fi prelucrat la un nivel de puritate mai mare decât cel permis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s