Tensiune în creștere în Golf – nave iraniene au încercat să sechestreze un petrolier britanic

Se pare că lucrurile vor intra în curând pe spirala unei confruntări armate în Orientul Mijlociu. Am fost foarte aproape de a asista la declanșarea ostilităților chiar în dimineața aceasta. Toate aceste ,,vești de războaie” ne indică faptul că vremea este pe sfârșite, iar Domnul este gata să vină.

Trei ambarcaţiuni iraniene au încercat să blocheze trecerea unui tanc petrolier britanic prin strâmtoarea Ormuz, fiind nevoie de intervenţia unei fregate britanice pentru a forţa navele iraniene să se retragă, a anunţat joi Guvernul de la Londra. Marea Britanie a îndemnat autorităţilor iraniene să „detensioneze situaţia din regiune”.

„(Fregata) HMS Montrose a fost forţată să se poziţioneze între navele iraniene şi (petrolierul) British Heritage şi a emis avertismente verbale către navele iraniene, care apoi s-au îndepărtat”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

Incidentul, care a avut loc miercuri, s-a produs în momentul în care tancul petrolier britanic se afla în zona intrării nordice a strâmtorii Ormuz, au declarat oficiali americani, sub protecţia anonimatului. Potrivit mai multor oficiali americani, cinci ambarcaţiuni aparţinând Gărzilor Revoluţionare din Iran s-au apropiat miercuri de un tanc petrolier britanic şi au cerut echipajului să oprească nava, însă iranienii s-au retras în urma avertismentelor lansate de o fregată britanică ce se afla în zonă.

Incidentul s-a produs la aproape o săptămână după ce autorităţile din regiunea britanică Gibraltar, ajutate de forţe speciale britanice, au sechestrat un tanc petrolier iranian despre care se crede că transporta petrol spre Siria, încălcând sancţiunile europene impuse regimului de la Damasc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s