Războiul amenințărilor între Hezbollah și Israel continuă

La împlinirea a 13 ani de la ultimul mare război din sudul Libanului, șeful miliției islamiste Hassan Nasrallah a dat un interviu în care i-a amenințat pe evrei cu distrugerea statului lor, începând cu zona de nord, Galileea, pe care ar vrea s-o ocupe prin forță. Șansele pentru declanșarea unui nou conflict au crescut până la 70 %, odată cu sporirea arsenalului pe care îl au la dispoziție, cifrat la 150.000 de rachete. Încă un motiv posibil pentru justificarea invaziei coaliției conduse de Gog…

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat duminică Hezbollah, aliată a Iranului, că Israelul îi va aplica o lovitură devastatoare în cazul unui atac din partea mişcării şiite libaneze.

„Pe parcursul weekend-ului, am auzit că Nasrallah se lăuda cu planurile sale de atac”, a declarat Netanyahu în timpul unui consiliu de miniştri. „Să o spunem clar: Dacă Hezbollah îndrăzneşte să comită greşeala de a ataca Israelul, îi vom aplica o lovitură militară devastatoare”, a ameninţat el.

Hassan Nasrallah a declarat vineri că Israelul, care se învecinează cu Libanul, nu va fi cruţat în caz de conflict între SUA, aliate ale Israelului, şi Iran.

Într-un interviu acordat televiziunii Al-Manar, care aparţine Hezbollah, Nasrallah a avertizat că principalele instalaţii israeliene de-a lungul coastei mediteraneene, îndeosebi cele din Tel Aviv, se află în bătaia rachetelor mişcării şiite. „Iranul are capacitatea de a bombarda Israelul cu forţă şi ferocitate”, adăugase el.

Considerată de Israel şi de SUA o organizaţie teroristă, Hezbollah este un actor politic major în Liban, unde deţine trei posturi în cadrul guvernului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s