Elon Musk dezvăluie tehnologia care ne poate „invada” gândurile

Pare desprins din SF, dar nu este. Cine va reuși să citească gândurile, va putea să le și controleze, prin conectarea lor la inteligența artificială. Totul este pregătit pentru liderul global care va domina întreaga umanitate timp de șapte ani. Lipsește doar ca Biserica să plece acasă… Curând!

Elon Musk a dezvăluit o nouă afacere startup prin care doreşte să contruiască o „interfaţă compatibilă cu creierul uman”. Sub numele „NeuraLink”, afacerea a „ieşit din umbră” săptămâna aceasta, Musk dezvăluind astfel progresele făcute cu un dispozitiv implantabil, care, tehnic vorbind, are abilitatea de a citi gândurile.

Compania NeuraLink, creată special pentru a explora diversele modalitaţi de a conecta creierul uman cu o interfaţă computerizată, a aplicat pentru obţinerea permisiunii din partea autorităţilor regulatoare din Statele Unite pentru a începe testarea dispozitivelor pe oameni.

Sistemul a fost testat deja pe o maimuţă care a putut controla cu succes un computer cu propriul creier, subiect care a fost descris drept „sensibil” de către Musk. Chiar dacă se ştia faptul că NeuraLink îşi testează aparatele pe şobolani, Musk a dezvăluit într-o conferinţă de presă că, de asemenea, colaborează cu o echipă de cercetători de la Universitatea din California, pentru a desfăşura experimentele pe maimuţe.

„Este clar faptul că trebuie să vorbim şi despre testele pe maimuţe. Unul dintre cobai a putut controla un computer cu propriul creier. Vă spun doar aşa, ca să ştiţi”, a declarat Musk.

NeuraLink nu este singura compania care construieşte interfeţe neurologice. Bryan Johnson, un antreprenor din lumea tehnologiei, a dezvoltat şi el o companie similară, Kernel, care doreşte să „îmbunătăţească radical şi să extindă cunoaşterea umană.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s