Cea mai mare temperatură din istoria statului Israel: 50 grade Celsisus, la Marea Moartă

Este clar că Domnul vorbește și poporului evreu prin fenomenele climatice neobișnuite. Se apropie și pentru ei vremea unei redeșteptări naționale la credință și a cunoașterii adevăratului Mesia: Domnul Isus Hristos. În vremea din urmă Dumnezeu le-a promis că va face semne mari prin care să-i avertizeze că venirea Lui se apropie, urmând apoi să toarne peste ei ”un duh de îndurare și de rugăciune”. Semnificativ este și faptul că această temperatură record a fost atinsă în locul considerat în mod tradițional a fi cel în care a existat Sodoma – cetatea arsă de Dumnezeu din temelii, în ziua judecății Sale. Toate anunță că vremea judecății acestei lumi este gata să înceapă, iar venirea Domnului pentru Biserica Sa este iminentă.

Temperaturile din Israel au ajuns miercuri la cel mai înalt nivel de până acum, a informat joi Serviciul meteorologic israelian. Temperatura din Sodom, în zona Mării Moarte, a atins aproape 50 de grade Celsius miercuri, potrivit Serviciului meteorologic israelian.

În timpul zilei, incendiile au izbucnit în mai multe locaţii din ţară. Mai multe persoane au suferit leziuni uşoare şi circa 200 de case au fost evacuate. Chiar şi în zona de câmpie aflată de-a lungul Mediteranei temperaturile au ajuns până la 42 de grade. Umiditatea a fost neobişnuit de scăzută pentru această perioadă a anului, variind între 10 şi 25% în diferite părţi ale ţării.

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată a fost în iunie 1942, când au fost măsurate 54 de grade Celsius la kibbutz-ul Tirat Zvi din Valea Beit She’an – însă aceasta s-a întâmplat înainte de înfiinţarea statului Israel în 1948.

Serviciul meteorologic a legat temperaturile record de încălzirea globală, remarcând că faptul aceasta afectează nu doar temperaturile medii, ci şi pe cele extreme, înregistrate tot mai des în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s