Un asteroid care putea distruge un oraș a trecut „razant” pe lângă pământ

Dumnezeu trimite și în felul acesta avertizări, în legătură cu ceea ce se va întâmpla în timpul celor 7 ani de judecată pe pământ. În cartea Apocalipsa, este descrisă căderea unui astfel de asteroid, ce va aduce poluarea unei mari părți a planetei: ,,Al treilea înger a sunat din trâmbiţă. Şi a căzut din cer o stea mare, care ardea ca o făclie; a căzut peste a treia parte din râuri şi peste izvoarele apelor. Steaua se chema „Pelin”; şi a treia parte din ape s-au prefăcut în pelin. Şi mulţi oameni au murit din pricina apelor, pentru că fuseseră făcute amare.” (Ap. 8:10-11)

Asteroidul avea diametrul de 130 de metri și se îndrepta spre Terra cu o viteză de 24 de kilometri pe secundă. A trecut pe lângă planeta noastră la numai 73.000 de kilometri distanță, ceea ce la scară astronomică înseamnă razant, şi a fost atât de aproape încât putea fi văzut cu binoclul pe cerul nopții.

Astronomii încearcă să depisteze asteroizii cu traiectorii periculoase cu mult înainte de a se apropia de Terra, dar în acest caz au avut confirmarea abia cu 24 de ore înainte, pentru că venea dinspre Soare și a fost greu de observat.

Dacă ar fi lovit planeta, impactul ar fi eliberat o energie de 30 de ori mai mare decât bomba de la Hiroshima.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s