Avatar – detectorul de minciuni pe bază de inteligență artificială

Fără îndoială, ne apropiem de un moment în care lumea va fi controlată de inteligența artificială. Cel care va controla acestă inteligență va putea controla întreaga umanitate. Înainte de apariția acestui însă, vine Domnul pentru ai Săi!

Compania Discern Science lucrează la comercializarea unui detector de minciuni cu inteligenţă artificială, ce urmează să fie folosit pentru securitatea în aerporturi. În program va fi încorporat un agent de securitate virtual care va pune întrebări călătorilor.

Dispozitivul, care a fost testat pe serviciile de securitate de la frontieră şi din aeroporturi, este creat pentru a face procesul de scanare mult mai eficient şi pentru a indentifica persoanele cu intenţii periculoase sau ilegale.

Avatarul, a cărei „faţă” apare pe ecran, va întreba călătorii o serie de întrebări pre-configurate şi va analiza dacă aceştia mint sau nu. Răspunsurilor vor fi filmate, apoi va urma un proces de analiză a informaţiilor, inclusiv în funcţie de expresia facială, tonul vocii şi răspunsurile verbale.

După ce informaţiile vor fi analizate, răspunsurile vor fi catalogate cu verde, galben şi roşu. Cei care vor intra în categoria cu verde vor putea trece mai departe fără a mai fi interogaţi de un agent de securitate uman.

Proiectul este finanţat cu fonduri federale pentru cercetări academice şi ar putea ieşi pe piaţă în aproximativ şase luni, anunţă compania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s