Siberia, cuprinsă de flăcări

O avertizare trimisă de sus și pentru Rusia, țară ce este gata de a intra pe panta persecuției creștinilor și de a marca tot mai mult o atitudine îndreptată împotriva Israelului…

„În ciuda informaţiilor oferite de autorităţile ruse, suprafaţa afectată de incendii în Siberia nu scade. Potrivit datelor oferite de satelitul ISDM-Rosleskhoz, peste 4,3 milioane de hectare sunt afectate de incendiu”, a informat Greenpeace Rusia prin intermediul unui comunicat.

Un expert al Greenpeace a declarat că autorităţile au reacţionat tardiv în acest caz. „Dimensiunile incendiului îl fac aproape imposibil de gestionat. Focul este deja mult prea mare”, a spus el, adăugând că incendiile ar putea deveni periculoase pentru populaţia din regiune, în condiţiile în care s-ar putea extinde către zonele locuite, iar fumul degajat poate să fie periculos pentru sănătatea localnicilor.

Duminică, Ministerul rus al Apărării a informat că forţele armate au reuşit să stingă un incendiu care afecta peste 750.000 de hectare. „După patru zile de intervenţii în regiunile Krasnoyarsk şi Irkutsk, Forţele Aeriene ruse au reuşit să stingă un incendiu care se întindea pe o suprafaţă de 753.000 de hectare” a anunţat Ministerul Apărării prin intermediul unui comunicat.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat miercuri Armatei ruse să se implice în eforturile de stingere a incendiilor din Siberia. Mai multe incendii de vegetaţie s-au extins rapid în Siberia, iar în mai multe zone a fost declarată stare de urgenţă. Localnicii se plâng, însă, că autorităţile nu au reacţionat suficient de rapid.

Organizaţiile pentru protecţia mediului descriu incendiile din această regiune ca fiind o catastrofă ecologică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s