Un nou atentat în Israel – un militar israelian a fost ucis în Cisiordania

Un alt tânăr evreu cade victimă unui atentat plin de lașitate al extremiștilor palestinieni, în timp ce liderii Hamas s-au grăbit să laude ”actul de curaj” al teroriștilor. Domnul Dumnezeul lui Israel are ceva de spus aici: „Vai de cei ce numesc răul bine, şi binele, rău, care spun că întunericul este lumină, şi lumina, întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă, şi dulceaţa în loc de amărăciune!” (Is. 5:20)

Corpul unui militar israelian în vârstă de 19 ani a fost găsit joi dimineaţă în zona kibbutzului Migdal Oz, situat în apropiere de oraşul Betleem, în Cisiordania. Militarul, care se afla în afara serviciului, a fost ucis prin înjunghiere, cel mai probabil de o celulă teroristă palestiniană, a transmis armata israeliană. Militarul ucis provenea din colonia israeliană Ofra, era elev la o şcoală tradiţională evreiască (yeshiva), nu era înarmat şi nu purta uniformă în momentul atacului.

Mişcarea fundamentalistă palestiniană Jihadul Islamic a salutat crima, evocând un „act eroic” care transmite „un mesaj important”.

În urma atacului, armata israeliană şi agenţi ai Serviciului de securitate internă (Shin Bet) au lansat o vastă operaţiune în Cisiordania, pentru prinderea autorilor atacului. Anchetatorii suspectează că militarul a fost răpit şi a fost omorât în altă zonă decât cea în care a fost găsit cadavrul. Percheziţii au fost efectuate în localitatea palestiniană Beit Fajjar.

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a promis, joi după-amiază, un răspuns hotărât în această situație: „Reacţia noastră va fi dublă: ei distrug, iar noi construim. Îi vom captura şi vom regla conturile cu ei!”, a declarat Benjamin Netanyahu în cursul unei vizite în locul în care a fost găsit cadavrul militarului israelian.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s