Focul amenință să distrugă 20% din oxigenul Planetei, în Amazonia

Imaginile din satelit transmise de NASA arată America de Sud învăluită într-un nor uriaş de fum provenit de la miile de focare care mistuie pădurile din Brazilia şi Bolivia. Fără îndoială, este un avertisment clar despre ceea ce va urma atunci când Dumnezeu va judeca lumea aceasta, după cum este scris: „Pământul cu tot ce este pe el va arde.” (2 Petru 3:10) Întrebarea care se pune în continuarea textului din Scripturi ne privește pe fiecare în mod personal: „ Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă?”

„Casa noastră a luat foc. La propriu. Pădurea amazoniană, plămânii care produc 20% din oxigenul planetei noastre, ard”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter. El a avertizat că sănătatea Amazonului reprezintă o problemă care creează îngrijorare internațională.

În replică, președintele Braziliei l-a acuzat pe liderul de la Paris de mentalitate colonialistă. În fața dezastrului, Jair Bolsonaro spune că nu are resurse şi îi acuză pe ecologiști de comploturi, afirmând că este deschis la un dialog despre incendii dacă ar fi „bazat pe date obiective și respect reciproc”.

„Sugestia președintelui francez ca problemele amazoniene să fie discutate la G7, fără participarea țărilor din regiune, evocă o mentalitate colonialistă nepotrivită, care nu aparține în secolul XXI”, a scris președintele Braziliei.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a mai spus că este „profund preocupat” de incendiile din Amazon. „În mijlocul crizei climatice globale, nu ne putem permite mai multe daune unei surse majore de oxigen și biodiversitate. Amazonul trebuie protejat”, a spus el.

Informațiile transmise prin satelit, publicate de Institutul Național de Cercetări Spațiale (Inpe), au arătat o creștere de 85% în acest an în privința numărului de incendii în Brazilia, majoritatea în regiunea Amazon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s