Libanul și Israelul în pragul unui nou război?

Pentru că Iranul (Persia) a fost afectat în ultima vreme pe toate planurile, a încercat să iasă din impas și să atragă sprijinul propriei populații printr-un atac cu drone în nordul Israelului, care a fost însă dejucat. A doua zi, a urmat un atac al Israelului asupra miliției Hezbollah, chiar în orașul Beirut, pentru a preveni o posibilă agresiune cu rachete din acea zonă. Tensiunile cresc, iar totul pare să se îndrepte spre un conflict militar, ce poate evolua în împlinirea profețiilor despre vremea din urmă. Domnul este aproape!

Un raid aerian atribuit Israelului asupra unei baze a miliției Hezbollah din oraşul libanez Beirut a vizat, conform unor surse, containere utilizate pentru producerea de combustibil destinat rachetelor de mare precizie, iar mişcarea şiită libaneză pregăteşte o ripostă pe teritoriul israelian.

Raidul aerian efectuat cu drone duminică la periferia sudică a oraşului Beirut a vizat containere care conţin instalaţii pentru producerea de carburant destinat rachetelor ghidate de mare precizie, afirmă surse militare citate de publicaţia britanică The Times.

Hezbollah a anunţat că o dronă a vizat sediul departamentului media al grupului islamist şiit, în zona Dahiyeh, situată în sudul oraşului Beirut. Altă dronă „a fost doborâtă”, susţine liderul Hezbollah. Într-un alt raid aerian, comis în Siria, au fost ucişi membri ai organizaţiei şiite libaneze.

Israelul a admis responsabilitatea pentru atacul din Siria, explicând că a fost vizată o bază a Gardienilor Revoluţiei din Iran. Raidul aerian s-a soldat cu cel puţin cinci morţi, inclusiv doi combatanţi ai grupului Hezbollah. Guvernul Israelului nu a admis oficial responsabilitatea pentru atacul din Liban.

Hassan Nasrallah a avertizat că grupul Hezbollah va riposta la atacurile israeliene, iar surse citate de cotidianul Times of Israel au declarat că organizaţia şiită libaneză ar pregăti un atac punctual asupra Israelului, evitând însă un conflict de amploare. „Pregătim o ripostă care să nu conducă la un război, pe care nu îl doreşte nici Hezbollah, nici Israelul”, a precizat o sursă libaneză.

Premierul în funcţie al Israelului, Benyiamin Netanyahu, i-a recomandat lui Hassan Nasrallah „să se calmeze”. „Am auzit ce a declarat Nasrallah. I-aş sugera să se calmeze. Cunoaşte bine că Israelul ştie să se apere şi să le plătească înapoi inamicilor”, a afirmat Netanyahu.

Premierul israelian i-a transmis un avertisment şi generalului iranian Qassem Soleimani, suspectat că pregătea un atac cu drone din Siria: „Ai grijă cu declaraţiile şi mai ales cu acţiunile!”

Un comentariu

  1. PROFEȚIILE SE IMPLINESC !TREBUIE SA FIM PREGĂTIȚI PENTRU CA SA VINA RĂPIREA BISERICII ȘI SA NE CALIFICAM SA FACEM PARTE DIN CELE 5 FECIOARE INTELEPTE! AM PRIMIT ATACURI ȘI JIGNIRI CU PRIVIRE LA STAREA MEA SPIRITUALA !AM FOST ACUZAT CA AM ACUZAT BISERICA LUI HRISTOS DE PACATE SI EREZII ,CA SUNT LĂUDĂROS ȘI NU AM DRAGOSTE ! NU ȘTIU CE-I ÎN MINTEA LOR !PERSOANA SAU PERSOANELE POZA LA MARE ,FĂRĂ RUȘINE! MULȚUMESC LUI DUMNEZEU CA SUNT ACUZAT PE NEDREPT! CÂND LUCRAREA MERGE BINE ,LUI SATAN NU-I CONVINE ȘI ÎNCEARCĂ INTIMIDARE ! DOMNUL IISUS HRISTOS SĂ FIE PASTORUL NOSTRU! AMIN. ..VA MAI ROG CEVA , POT POSTA PE FACEBOOK LINKUL CARE ESTE PE YOUTUBE? CA NU AU DE UNDE SA ȘTIE CÂND POSTAȚI VIDEO ! VA ROG SA-MI RĂSPUNDEȚI CUM SA FAC ,NICI SA ÎNCURC LUCRAREA LUI DUMNEZEU ȘI A DVS.! Cu multa dragoste Agape! Gheorghe Lupu Prezbiter ul biserica evanghelică Galați.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s