Uraganul Dorian a atins categoria 5 și se apropie de Statele Unite

Uraganul Dorian a atins categoria 5, cea mai puternică pe scara de clasificare a intensității. Vântul bate acum cu peste 257 de kilometri pe oră, iar furtuna se apropie de Bahamas, arhipelag peste care se va abate în această seară. Oamenii de aici au fost sfătuiți să se pună rapid la adăpost, de teama urmărilor catastrofale. Pentru locuitorii din Florida, pe de altă parte, vin şi veşti bune: uraganul nu va lovi în plin statul american, aşa cum se preconiza, ci probabil va înainta către nord, paralel cu țărmul.

Arhipelagul Bahamas este chiar în calea uraganului Dorian, unul dintre cele mai puternice formate în Atlantic în ultimii ani. Urmează două zile de vânt foarte puternic şi inundații, care vor lovi acest paradis turistic renumit în întreaga lume.

Locuitorii din Bahamas au toate motivele să se teamă, fiindcă dimensiunea uriaşă a uraganului Dorian, surprinsă de pe Stația Spațială Internațională, îi îngrijorează pe meteorologi.

Ron DeSantis, guvernatorul Floridei a declarat: „Nu sunt multe locuri unde poți să fugi ca să fii în siguranță în Bahamas. Rostiți o rugăciune pentru oamenii de acolo, deoarece urmează să se confrunte cu ceva extrem de puternic. ”

Potrivit celor mai recente prognoze, Florida va scăpa până la urmă de ce e mai rău. Uraganul va coti la dreapta după ce trece peste Bahamas și va înainta paralel cu țărmul statului american. Carolina de Sud şi Georgia ar putea avea, însă, de suferit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s