Premierul Netanyahu anunță că va anexa coloniile din Cisiordania

Probabil că mult așteptatul plan de pace al americanilor va fi anunțat imediat după alegeri, ducând la o nouă perioadă de încercări de a se rezolva conflictul cu arabii palestinieni. Indiferent dacă această pace va fi realizată acum sau mai târziu, ea va deschide perioada ultimilor 7 ani din istoria acestei epoci a umanității, culminând cu revenirea Domnului Isus ca Împărat. Ne apropiem cu pași repezi însă de venirea Sa pentru Biserică. Suntem gata?

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că, în cazul în care va fi reales, va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului şi regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite. „Îmi anunţ astăzi intenţia de a impune, după formarea noului guvern, suveranitatea israeliană asupra Văii Iordaniei şi nordul Mării Moarte”, a declarat Netanyahu, descriind zona drept „frontiera de est a Israelului”.

„Din respect pentru preşedintele Trump şi din respect pentru prietenia noastră, voi aştepta cu impunerea suveranităţii până la dezvăluirea planului politic al preşedintelui”, a afirmat Netanyahu. „Atât cât este posibil, vreau să impun suveranitatea în comunităţi şi alte zone în coordonarea maximă cu Statele Unite,” a adăugat liderul israelian.

Pe data de 17 septembrie sunt programate noi alegeri legislative în Israel, la doar şase luni după scrutinul precedent, în urma căruia Netanyahu nu a reuşit să formeze un guvern.

Israelul a ocupat Cisiordania în urma unui conflict cu ţările vecine în anul 1967. Cea mai mare parte a comunităţii internaţionale consideră drept ilegale coloniile israeliene din Cisiordania, o regiune locuită astăzi de aproape 3 milioane de palestinieni şi peste 400.000 de israelieni.

2 comentarii

  1. Pace. Va rog cantariti si cercetati comentariile de la postarea de mai jos, pe exact acelasi subiect. Se spune despre un atac cu rachete lansat asupra Israelului chiar in timpul declaratiilor lui Netanyahu, care a fost luat in graba de pe „scena” de catre bodyguarzi (cu link catre video de pe Youtube cu acest fapt):

    https://ortodoxinfo.ro/2019/09/10/netanyahu-arunca-n-aer-orientul-mijlociu-israelul-va-anexa-parti-din-cisiordania-in-coordonare-cu-sua/

    Domnul sa va binecuvanteze.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s