Iranul avertizează despre posibilitatea declanșării unui „război total”

După ultima lor mare „realizare” – atacarea a două mari rafinării din Arabia Saudită – iranienii se tem ca nu cumva Statele Unite să ia și măsuri militare, pe lângă cele economice, de înăsprire a sancțiunilor. În urma bombardării instalațiilor petroliere, producția de petrol rafinat a Arabiei Saudite a fost redusă la jumătate, aducând perspectiva sumbră a scumpirii barilului la peste 100$, ceea ce ar duce la o nouă criză economică globală. Totul doar din dorința de răzbunare a ayatolahului Iranului, după propriile pierderi financiare din țară… Vremuri tulburi se anunță în viitorul apropiat, iar un „război total” poate începe într-o singură zi. Domnul este aproape!

Un eventual atac asupra Iranului comis de Statele Unite sau de Arabia Saudită va genera un „război total”, a avertizat joi ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, în contextul tensiunilor internaționale.

După ce secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat miercuri în Arabia Saudită că atacurile care au vizat rafinării saudite, atribuite de Washington Teheranului, reprezintă un „act de război”, Zarif a atras atenţia că un eventual atac asupra Iranului va avea consecinţe grave.

Întrebat în cadrul unui interviu acordat CNN care ar fi consecinţele unui atac american ori saudit, Mohammad Zarif a răspuns: „Război total, cu numeroase victime”. „Transmit foarte serios că nu vrem să ne implicăm într-o confruntare militară. Nu vom ezita să ne apărăm teritoriul”, a subliniat oficialul iranian.

Armata americană este „pregătită” să apere interesele aliaţilor în contextul atacurilor care au vizat rafinării din Arabia Saudită, incidente atribuite Iranului de Administraţia Donald Trump, a declarat marţi seară Mike Pence, vicepreşedintele SUA. „După acest atac neprovocat, vă promit, suntem pregătiţi. Suntem pregătiţi să apărăm interesele aliaţilor noştri, nu vă faceţi iluzii”, a declarat acesta într-un discurs rostit la Fundaţia Heritage.

La rândul său, Mike Pompeo a transmis că „Statele Unite sunt alături de Arabia Saudită”, avertizând că „nu va fi tolerat comportamentul ameninţător al Iranului”. „Statele Unite vor lua toate măsurile necesare” pentru apărarea aliaţilor, a insistat Mike Pence, precizând că secretarul de Stat Mike Pompeo s-a deplasat în Arabia Saudită, pentru evaluarea situaţiei.

Un comentariu

  1. Da asa este,

    N apropiem cu pasi repezi de asteptata zii a revenirii Domnului Isus pentru asi lui biserisa Sa acasa !

    Il astept cu nerbadare !

    Caci Duhul si mireasa striga “ Vino Doamne Isuse “

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s