Falsa preoție și lepădarea de credință

Fără îndoială, unul dintre semnele care indică vremea sfârșitului, în cursul căreia se va ridica și „omul fărădelegii” este lepădarea de credință, așa cum a profețit apostolul Pavel:

”Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare.” (2 Tes. 2:3-4)

Ieri seară am primit un material care se înscrie în rândul împlinirii acestei profeții și pe care îl puteți viziona accesând link-ul: http://newsnetcrestin.blogspot.com/2019/09/video-pastorul-baptist-daniel-florea.html

Întoarcerea acestui om la religia tradițională probabil a zdruncinat credința unora și va fi folosită cu siguranță de cel rău pentru a-i clătina pe unii care pășesc nesiguri pe calea lui Dumnezeu. De aceea, aș dori ca nimeni să nu se abată din cale, iar lucrurile să fie foarte clare pentru oricine se numește creștin biblic / evanghelic.

Fără îndoială, mediul evanghelic românesc este viciat de multe proaste mărturii ale unor lideri proeminenți, care nici măcar nu s-au deranjat să ia o poziție publică în acest caz, dat fiind implicarea lor tot mai activă în fenomenul ecumenic. Cu toate acestea, Scriptura rămâne singura călăuză adevărată spre viață, iar cei ce se bazează în totalitate pe învățăturile ei, nu se vor putea rătăci.

Ca fost practicant al religiei tradiționale, întors la Domnul în urmă cu 27 de ani, mărturisesc că aceasta este singura cale care duce spre viață, iar întoarcerea la tradiții și obiceiuri păgâne amestecate cu creștinism nu va duce pe nimeni în slava lui Dumnezeu, ci la depărtarea veșnică de fața Lui. Niciodată în toți acești ani n-am fost ispitit să mă întorc la ce-am lepădat odată pentru totdeauna, nici măcar atunci când am fost victima unei campanii publice de defăimare la baza căreia se află oameni importanți din mișcarea evanghelică.

De asemenea, țin să subliniez faptul că invitarea slujitorilor religiei idolatre în bisericile creștine și participarea la diferite evenimente publice a liderilor evanghelici împreună cu aceștia este de natură să aducă multă confuzie pentru cei care s-au întors la Domnul din mijlocul acestei înșelări în masă care a ținut poporul nostru în întuneric timp de secole.

Ca unul care se simte dator să ia o poziție publică în acest caz, mărturisesc că dreapta credință este cea a primilor creștini, readusă la lumină în timpul Reformei și practicată de toți cei care au Sfintele Scripturi drept unică autoritate spirituală. Atât ecumenismul, cât și religia bazată pe tradiții sunt căi greșite, care nu duc la Domnul și la slava Sa veșnică. Chiar dacă mișcarea evanghelică de astăzi este de natură să-i demoralizeze pe mulți, calea nu este de a te întoarce le vechea religie, ci de a cere o adevărată nouă reformă în creștinismul zilelor noastre. În ce mă privește, cu ajutorul lui Dumnezeu voi merge până la capăt pe această cale, dorind ca El să fie slăvit în viața mea și în poporul acesta. Lăudat fie Numele Lui în veci! Amin!

Aurel Gheorghe

5 comentarii

 1. Când mulţi sunt azi necredincioşi
  şi leapădă Cuvântul,
  tu hotărât fii şi mai mult
  a ţine legământul.

  Refren:

  ISUS. ISUS să fie Ținta ta,
  cu ochii sus la răsplătirea Sa
  ‘napoi tu să nu dai nicicând,
  fîi treaz şi luptă biruind.

  Când unii s-au lăsat cuprinşi
  de somn şi nepăsare,
  tu priveghează, îndoind
  a dragostei lucrare.

  Când mulţi din nou spre lume iar
  întorc a lor privire,
  privirea ţintă şi mai mult,
  tu ai spre răsplătire.

  Când unii au uitat de mult
  Cuvântul Cărţii sfinte.
  tu cercetează-I mai adânc,
  iubindu-l mai fierbinte.

  Când unii uită-a se ruga
  şi uită de-adunare,
  tu le iubeşte mai cu foc,
  ai râvnă şi mai mare.

  Veghează, roagă-te mereu
  lucrează cu-nfocare,
  fii credincios pân-Ia sfârşit,
  răsplata fi-va mare.

  Ioan Marini

  Apreciază

 2. Mergand prin satele si orasele din Romania, ca fiu al lui Dumnezeu este usor sa-ti dai seama cam in ce suferinta spirituala se regasesc oamenii. Este adevarat marturia celor care( doar)se considera crestini nu este una cum ar trebui sa fie. Am vazut oameni cu adevarat indurerati care se simt inselati de tot ce inseamna autoritate – politica, religioasa,etc. Dar cu toate acestea ei asteapta manifestarea adevaratilor fii ai lui Dumnezeu, al Bisericii lui Cristos…Sunt oameni flamanzi si insetati dupa Cuvantul adevarat si sfant al lui Dumnezeu.Imi doresc din suflet ca Dumnezeu sa-si reverse harul sau peste aceasta tara atat de greu incercata si ca Numele Sau sa fie slavit! Doamne Dumnezeule mare si vesnic, la tine strigam Doamne, inima noastra se sfasie Doamne, apleaca-ti urechea si asculta suferinta noastra. Am pacatuit Doamne inaintea Ta. Prea mult am pacatuit Dumnezeule. Indura-te de noi , indura-te de tara aceasta. Nu lasa ca Numele tau sa fie batjocorit. Invata-ne Cuvantul Tau Doamne si te vom adora si lauda in mijlocul neamurilor. Spre slava Ta Dumnezeule. Amin!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s