Liderul Arabiei Saudite avertizează asupra escaladării crizei cu Iranul

Nu este deloc surprinzător faptul că economia globală poate fi afectată de războiul ce este pe punctul de a începe în Orientul Mijlociu. Întrebarea este care va fi amploarea lui, iar răspunsul este dat în Scriptură, în cartea profetului Ezechiel. Cu adevărat trăim niște vremuri profetice…

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a avertizat într-un interviu difuzat duminică că preţurile petrolului ar putea atinge „cifre neimaginabil de mari” dacă lumea nu se va uni pentru a descuraja Iranul.

„Dacă lumea nu întreprinde o acţiune puternică şi fermă pentru a descuraja Iranul, vom vedea escaladări suplimentare care vor ameninţa interesele lumii”, a spus prinţul. „Rezervele de petrol vor fi perturbate, iar preţurile petrolului vor sări la nişte cifre inimaginabil de mari pe care nu le-am văzut în viaţa noastră.”

Prinţul, într-un interviu realizat marţi în Arabia Saudită, a declarat că este de acord cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a spus că atacurile din 14 septembrie, care au deteriorat cea mai mare instalaţie de prelucrare a petrolului din lume şi au afectat mai mult de 5% din aprovizionarea cu petrol la nivel global, au fost un act de război al Iranului.

Dar el a spus că preferă o rezoluţie paşnică, deoarece un război între Arabia Saudită şi Iran va duce la prăbuşirea economiei globale: „Soluţia politică şi paşnică este mult mai bună decât cea militară.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s