Armata Turciei își continuă invazia în nordul Siriei

Situația din imediata vecinătate a Israelului s-a deteriorat foarte mult în ultimele zile. Pe de o parte, ofensiva începută de Turcia în zona de nord a Siriei s-a amplificat, cauzând deja sute de morți și zeci de mii de oameni deplasați din cauza confruntărilor. De cealaltă parte, în Marea Roșie, un petrolier al Iranului a fost lovit în dimineața aceasta de două rachete ale armatei saudite, într-o acțiune de răspuns la atacul de luna trecută efectuat asupra celei mai mari rafinării din Arabia Saudită. Nu doar că auzim de „războaie și vești de războaie”, ci suntem în pragul unor evoluții majore în zona Orientului Mijlociu, ducând spre împlinirea profețiilor din vremea sfârșitului. Totul ne indică foarte clar un singur lucru: Domnul este aproape!

Forţele militare turce, sprijinite de rebeli sirieni, au continuat vineri ofensiva împotriva miliţiilor kurde din Siria, provocând moartea a sute de persoane şi părăsirea teritoriului sirian de alte câteva zeci de mii.

În dimineaţa zilei de vineri, avionele de război şi artileria turcă au lovit oraşul sirian Ras al Ain, aflat la graniţa cu Turcia. Complementar, un convoi de 20 de autovehicule armate, transportând rebeli sirieni, aliaţi ai părţii turce, au trecut graniţa către Ceylanpinar. La 120 de kilometri în vest, artileria turcă a reluat bombardamentele în apropierea oraşului sirian Tel Abyad, conform martorilor locali.

Grupul pentru ajutor umanitar, Comisia pentru Salvare Internaţională, a informat că un număr de 64.000 de persoane au părăsit statul sirian după începerea operaţiunii turce.

Confrom comunicatului Ministerului turc de Externe, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, forţele militare din Turcia au ucis 49 de militari kurzi, ridicând bilanţul total al atacului la un număr de 277 de morţi.

De cealaltă parte, un petrolier iranian a fost atins vineri de două tiruri de rachetă, la Marea Roşie, la aproximativ 100 de kilometri distanţă de portul saudit Jeddah, cauzând o scurgere de petrol.

National Iranian Tanker Company (NITC), operatorul care administrează flota de nave petroliere iraniene, a anunţat într-un comunicat că „două explozii“ care au atins coca navei „probabil au fost cauzate de tiruri de rachetă“.

Acest incident intervine pe fondul unei înfruntări dure între Iran, pe de o parte, şi Arabia Saudită şi Statele Unite, aliatele ei, pe de altă parte. În septembrie, Riadul şi Washingtonul au acuzat Teheranul că se află în spatele unor atacuri vizând două importante instalaţii petroliere în estul Arabiei Saudite, revendicate de rebeli houthi din Yemen. Iranul a dezminţit orice implicare.

Atacul de vineri intervine totodată după confiscarea mai multor petroliere de către Iran, în ultimele luni, în regiunea Golfului Persic şi după imobilizarea în iulie, în largul Gibraltarului, în sudul extrem al Spaniei, a unui petrolier iranian, autorizat să plece la 15 august.

2 comentarii

  1. Dragi Frați și Surori se împlinesc cele scrise în Ezechiel 38 si 39…! O mențiune speciala. .SUA si-a părăsit PKK , Aliații lor, pe care i-a antrenat ! Cred ca așa va face și în Războiul Aliaților contra Israelului ! De asta nu scrie nimic despre SUA in Ezechiel 38 si 39 ! Vor parasi Zona și pe Israel , este părerea mea ,sa nu se supere Rusia și Turcia. Israelul va lupta singur împotriva Celor care vor sa-l „rada de pe fata Pamantului” ! Dumnezeu sa -i apere !
    SUA se va retrage din Siria.
    Maranatha! Sa ne curățim și sa ne sfințim, sa ne facem Planuri pe „termen scurt” ! Se complica Situația! Domnul Iisus Hristos să vă binecuvânteze în continuare și sa ne dați detalii în Contextul biblic,inspirate de Duhul Sfânt.Sa le spunem și celorlalți care cred ca Răpirea bisericii nu există și ca Venirea în Slavă a Domnului Iisus Hristos va fi peste 100-400 de ani ,Cum mi-au spus „fratii” din biserica! Maranatha Mulțumesc mult, personal, ca ne țineți la curent cu Situația din Orientul apropiat! Dumnezeu sa va binecuvânteze! Inc-odata,Maranatha!

    Apreciază

  2. Domnul sa va bine cuvinteze si sa va dea putere si intelepciune , asteptam noi informati cu privire la aceste semne, daca se poate sa faceti un video despre informati privind reconsrructia celui de al treilea templu(am auzit ca au si gasit vitelul rosu) , vrem sa fim la curent. Maranatha! Amin!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s