Taifunul Hagibis – cel mai puternic fenomen natural din Japonia, din ultimii 60 de ani

Alături de alte fenomene similare, precum uraganele din Oceanul Atlantic, și acest taifun este menit să aducă o nouă avertizare umanității, anticipând împlinirea cuvintelor Domnului Isus: Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; (Luca 21:25-26)

Peste 100.000 de soldaţi, pompieri, poliţişti şi membri ai pazei de coastă continuă să caute supravieţuitori în zonele inundate şi afectate de alunecările de teren, declanşate de ploile – calificate ca „fără precedent” de meteorologii japonezi – care au însoţit taifunul Hagibis. Mai multe persoane ar putea fi încă izolate în zonele inundate unde salvatorii nu au reuşit să ajungă, a raportat presa, după survolarea cu elicopterele a zonelor devastate.

Aproximativ 180 de cursuri de apă au ieşit parţial din matcă, iar în unele locuri digurile acestora au fost distruse – apele invadând zone rezidenţiale, nu doar în zonele rurale, ci şi în oraşe populate de la periferia capitalei Tokyo, precum Kawasaki. Zeci de şcoli, aziluri de bătrâni şi alte instituţii publice au fost, de asemenea, inundate. Mii de sinistraţi şi-au petrecut mai multe nopţi în adăposturi. Printre provinciile cu cel mai mare număr de victime se numără Miyagi şi Fukushima, deja afectate dramatic de tsunami-ul şi de accidentul nuclear din martie 2011.

Hagibis, cel mai puternic taifun care a lovit Japonia în ultimii 60 de ani, a atins uscatul sâmbătă seara venind din Pacific, însoţit de rafale de vânt de circa 200 kilometri pe oră şi precedat de ploi torenţiale, soldate cu alunecări de teren şi ieşirea din matcă a mai multor râuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s