Profețiile se împlinesc sub ochii noștri

Președintele Rusiei (Gog) s-a înțeles astăzi cu cel al Turciei (Togarma) să ocupe spațiul lăsat liber de armata americană în nord-estul Siriei. Deja presa rusească a început să publice imagini cu elicopterele armatei lor aterizând într-o bază militară părăsită de americani. La fel au făcut și turcii, cu ceva timp mai înainte, ocupând instalațiile militare lăsate în urmă de americani. Încă un pas spre marea invazie împotriva statului Israel a fost astfel făcut. Cu adevărat, trăim vremuri profetice…

Președintele Erdogan s-a întâlnit marți cu Vladimir Putin, la Soci, pentru a discuta despre ofensiva Turciei din Siria, cu câteva ore înainte să expire termenul acordului de încetare a focului la care au ajuns milițiile kurde și guvernul turc pentru a le da timp kurzilor să se retragă din zona de graniță.

Kurzii din această zonă au fost aliații Statelor Unite în lupta împotriva ISIS, iar americanii au intermediat armistițiul de cinci zile pentru a le da timp luptătorilor kurzi să se retragă. 

Grupările armate kurde au anunțat că au finalizat retragerea din zona de securitate creată de Turcia în nordul Siriei, în condiţiile în care guvernul turc ameninţase cu reluarea ofensivei militare.

Acum, Rusia și Turcia vor să lanseze patrule comune în nord-estul Siriei, după dezarmarea milițiilor kurde din regiune, după cum a anunțat marți șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, după negocieri îndelungate cu partea turcă. 

„Aceste decizii sunt, după părerea mea, foarte importante, chiar decisive, și vor permite rezolvarea unei situații foarte tensionate”, a declarat președintele Putin, alături de omologul său turc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s