Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis de forțele speciale americane

Felul în care a sfârșit liderul terorist al ISIS, care a ordonat masacrarea a mii de creștini și de oameni nevinovați în Irak și Siria, constituie încă un exemplu al faptului că Dumnezeu judecă, împlinindu-și Cuvântul din vechime: „Cum ai făcut, aşa ţi se va face; faptele tale se vor întoarce asupra capului tău.” (Obadia 1:15)

Chiar dacă, pentru un timp, pare că un om dedicat în întregime celui rău ar avea succes în a-și duce la îndeplinire planurile, sfârșitul lui este cel la care trebuie privit, pentru a vedea că Dumnezeu face dreptate:

M-am gândit la aceste lucruri ca să le pricep,
dar zadarnică mi-a fost truda,
până ce am intrat în Sfântul Locaş al lui Dumnezeu
şi am luat seama la soarta de la urmă a celor răi.
Da, Tu-i pui în locuri alunecoase
şi-i arunci în prăpăd.
Cum sunt nimiciţi într-o clipă! Sunt pierduţi, prăpădiţi printr-un sfârşit năprasnic.
(Ps. 73:16-19)

Președintele american, Donald Trump, a anunțat, în mod oficial, moartea liderului grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi. Liderul ISIS a murit în urma unui raid efectuat, noaptea trecută, în nord-vestul Siriei, de către forțele speciale americane. „Azi-noapte, Statele Unite ale Americii au făcut dreptate: Abu Bakr al-Baghdadi este mort”, a declarat președintele american de la pupitrul Casei Albe.

Liderul american a precizat că al-Baghdadi a fost „un om violent care a murit în mod violent”. Președintele Trump a spus că militarii americani l-au încercuit pe Baghdadi, moment în care acesta și-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa. Trei dintre copiii liderului ISIS au murit în explozie.

„A murit în momentul în care a ajuns într-o fundătură, într-un tunel. A plâns și s-a văitat tot timpul”, a povestit Trump. „Imobilul în care se ascundea fusese deja curățat: oamenii săi au fost ori omorâți, ori capturați. Unsprezece copii au fost evacuați în siguranță, în vreme ce trei dintre ei au fost luați cu el (al-Baghdadi). Câinii noștri i-au luat urma în tunel dar, când el a ajuns în fundătură, și-a detonat vesta, omorându-i și pe cei trei copii”, a povestit Trump.

Niciunul dintre militarii americani implicați în operațiune nu a fost rănit sau ucis.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s