Un val de proteste fără precedent zguduie mai multe părți ale lumii

Faptul că în foarte multe țări ale lumii au izbucnit proteste masive soldate cu victime omenești și imense pagube materiale este privit de mulți analiști politici drept un eveniment fără precedent, prin amploarea și implicațiile sale. Pe noi, ca și creștini, n-ar trebui să ne surprindă, dat fiind că, între semnele caracteristice vremii din urmă, sunt menționate și revoltele sociale sau etnice. În plus, putem să observăm cu ușurință intenția deloc voalată a organizatorilor de a crea o stare generalizată de anarhie, pe fondul căreia să se nască nevoia urgentă a unui lider autoritar care să aducă pacea, atât la nivel social, cât și internațional. Acesta se va remarca prin succesul său ca pacificator global, dar va instaura un nou tip de dictatură, cu aparență democratică, însă demonică în esența ei. Înainte însă de apariția lui anticrist, vine Domnul pentru a-Și lua Biserica acasă! Ești pregătit pentru acel moment?

O nouă zi, un nou protest! Aceasta pare să fie situația în prezent la nivel global, instabilitatea și manifestările violente care duc inclusiv la decese, fiind la ordinea zilei în această perioadă. Din Hong Kong în Irak, de la Barcelona pe străzile din Paris și din America de Sud până în Statele Unite, protestele au devenit un element comun pentru întreaga lume.

În Liban au pornit de la o taxă pe WhatsApp și de la corupția endemică, în Chile declanșatoare a fost o creștere a tarifelor care a amintit de inegalitățile masive din societate. În Hong Kong a fost vorba despre o lege privind extrădările și tendința spre autoritarism, în timp ce în Algeria s-au contestat al cincilea termen pentru un președinte îmbătrânit și decenii de dictatură militară.

Protestele pornesc de la o gamă largă de motive în această perioadă, dar au câteva elemente în comun precum: stagnarea clasei de mijloc, democrația tot mai atacată și convingerea deplină a participanților că lucrurile pot fi făcute altfel, chiar dacă alternativa nu este clară pe moment.

Puține locuri de pe glob au scăpat în 2019 de proteste de amploare. Rusia, Serbia, Ucraina și Albania au fost martore ale unor manifestații impresionante. La fel și Marea Britanie – împotriva Brexitului și încălzirii globale, Franța – mișcarea vestelor galbene sau Spania – pentru independența Cataloniei. 

Orientul Mijlociu a fost atât de marcat de proteste de amploare încât analiștii au început să vorbească despre al doilea val al Primăverii Arabe. America Latină are la rândul său propriul val de manifestații de amploare care s-a întins în Brazilia, Peru, Ecuador, Colombia sau Venezuela, și care au toate la mijloc motive economice.

La puțin timp de la lansarea mondială a filmului „Joker”, chipul acestuia a început să apară în demonstrații politice din întreaga lume. Astfel, fața Jokerului (simbol satanic – n.n.) a fost văzută în măști sau graffiti în protestele globale împotriva guvernelor.

La fel ca masca Guy Fawkes (preluată de mișcarea Anonimus – n.n.) acesta reprezintă un simbol al răsturnării ordine curente și un semn spre anarhie, în care cetățenii nu mai respectă nicio ordine instaurată de stat.

Un comentariu

 1. Multumim pentru acest mesaj asa de clar , descris In detalii

  Frate scump Aurel, cred ca Dumneavoastra sinteti unul din oamenii lui Dumnezeu care va foloseste si va desvaluie adevarurile, cu privare la vremurile acestea, vremurile profetice care le traim astazi .

  Ma rog ca Domnul sa va binecuvinteze si pe mai departe sa va rasplateasca munca depusa, atit D-vs, familia cit si echipei care va ajuta in aceasta munca si lucrare

  Astept cu nerabdare ziua rapirii 🙏

  Maranatha !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s