Iranul și-a mărit producția de uraniu îmbogăţit la cinci kilograme pe zi

Principala amenințare existențială cu care se confruntă statul Israel rămâne în continuare Iranul și posibilitatea acestuia de a ajunge la capacitatea de fabricare a propriilor arme atomice. Dat fiind că raportul armelor convenționale ale celor două țări este destul de echilibrat (excepție făcând aviația evreiască, IAF, net superioară), ceea ce conferă siguranță și oprește o posibilă agresiune armată iraniană este faptul că armata evreiască dispune de arme nucleare. Dacă și Iranul ar avea astfel de arme, cu siguranță că nimic n-ar mai împiedica regimul islamic ce guvernează această țară să dea ordinul de luptă pentru ștergerea de pe hartă a Israelului – dorința lor cea mai fierbinte, pe care nu se sfiesc s-o facă publică. Dacă iranienii vor continua să se apropie de momentul în care vor putea să-și fabrice propriile arme nucleare, Israelul va trebui să intervină pentru a opri acest lucru, lucru ce ar putea fi una dintre cauzele ce vor declanșa invazia descrisă în cartea Ezechiel, cap. 38-39. Toate acestea se desfășoară sub ochii noștri, ducându-ne mai aproape de împlinirea profețiilor despre vremea din urmă. Cu adevărat, Domnul este aproape!

Iranul a anunţat luni că va produce cinci kilograme de uraniu îmbogăţit pe zi – de zece ori mai mult decât în urmă cu două luni, când a încălcat un număr de restricţii impuse programului său nuclear, pe care le-a acceptat prin Acordul de la Viena din 2015.

Acest anunţ a fost făcut la televiziunea de stat de către vicepreşedintele Republicii islamice şi directorul Organizaţiei Iraniene a Energiei Atomice (OIEA). Acesta a anunţat totodată că Iranul a pus la punct, în ultimele două luni, două noi modele de centrifuge avansate, dintre care una începe să fie testată.

”Asistăm astrăzi la punerea în funcţiune a unei serii de 30 de centrifuge de tip IR-6”, a anunţat el, apreciind că acest lucru arată ”capacităţile şi hotărârea” Republicii islamice. La mai bine de un an după retragerea Stratelor Unite din acordul în dosarul nuclear iranian şi reimpunerea sancţiunilor americane, Iranul a decis să se retragă – în mai multe etape – din angajamentele pe care şi-a asumat prin document.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s