Stare de urgență în Australia din cauza incendiilor de vegetație

Nu este o întâmplare faptul că în mai multe locuri din lume, după perioade de secetă prelungită, au urmat incendii de vegetație devastatoare. Această formă de judecată de avertizare a mai fost folosită de Dumnezeu și în trecut, cu scopul ca oamenii afectați să ajungă la pocăință, așa cum a fost cazul evreilor din timpul profetului Ioel: Către Tine, Doamne, strig, căci a mâncat focul izlazurile pustiului, şi para focului a pârlit toţi copacii de pe câmp! Chiar şi fiarele câmpului se îndreaptă doritoare către Tine, căci au secat pâraiele şi a mâncat focul izlazurile pustiului.(Ioel 1:19-20)

Mulțimea și intensitatea incendiilor din diferite părți ale lumii prevestesc ziua cea mare de judecată a lumii, atunci când „pământul cu tot ce e pe el va arde”. Înainte de aceasta este însă o perioadă de timp în care există posibilitatea de a scăpa de tot ce va veni peste lumea aceasta, așa cum Însuși Domnul Isus a spus: „Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.” (In. 5:24).

Autoritățile din statele australiene Queensland și New South Wales au decretat luni stare de urgență, întrucât zona de est a țării este ameninţată de izbucnirea unui incendiu „catastrofal” de vegetaţie.

Incendiile din nordul statului New South Wales și Queensland din weekend au provocat moartea a trei persoane și au distrus peste 150 de case. Temperaturile din timpul weekendului au depăşit 34 de grade Celsius, fiind însoţite de vânt puternic și uscat.

Autoritățile au actualizat previziunile pentru o regiune mai mare din zona Sydney. Aici, până marți, există un risc de incendiu catastrofal. Este pentru prima dată când orașul este vizat de acest nivel de alertă, de când au fost introduse noi clasificări ale riscului de incendiu, în 2009. Sunt amenințate nu numai proprietățile, dar și viețile oamenilor.

Autoritățile au avertizat localnicii din zonele considerate cu cel mai mare risc de incendiu că trebuie să se pregătească de evacuare. Există 18 incendii care ard în NSW, dintre care două sunt considerate scăpate de sub control.

Incendiile sunt o amenințare obișnuită, dar de multe ori mortală în verile calde și uscate din Australia. În 2009, cele mai grave incendii înregistrate în Australia au distrus mii de case din Victoria, înregistrându-se 173 de morţi și 414 răniţi într-o zi denumită de mass-media „Black Saturday”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s