Israelul în prag de război

Un nou episod de violențe a izbucnit astăzi aparent pe neașteptate în Israel. Iată șirul evenimentelor:

În jurul orei 4:00 dimineața liderul organizației Jihadul Islamic din Gaza, Abu Al Ata, este ucis într-un atac al aviației israeliene.

  • Cam în același timp, casa unui alt lider al aceleiași organizații este lovită în Damasc, provocând mai multe victime omenești.
  • După circa o oră, la 5:00 a.m. încep primele atacuri cu rachete din Gaza îndreptate spre comunitățile evreiești din sud
  • În primele ore ale dimineții deja fuseseră lansate în jur de 50 de rachete, dintre care 20 interceptate de sistemul Iron Dome;
  • La orele prânzului numărul de rachete lansate aproape în mod continuu asupra teritoriului israelian a depășit cifra de 100.

  • În același timp, aviația evreiască a efectuat mai multe lovituri în Fâșia Gaza țintind militanți care se pregăteau să lanseze rachete spre Israel.
  • După-amiază s-au numărat peste 170 de rachete lansate din Gaza, provocând doar răniți ușor, dar niciun deces în Israel. (Spre seară numărul rachetelor a depășit 200)

 

Oficialitățile evreiești au anunțat că sunt determinate să continue lupta împotriva terorismului palestinian, în timp ce organizația Jihadul Islamic a declarat că nu este interesată de restaurarea calmului în zonă.

Este de așteptat ca violențele să continue peste noapte și în zilele ce vor urma. Ne îndreptăm către un conflict de amploare în Israel? Spre ce vor conduce aceste lucruri în perioada imediat următoare?

Tot ceea ce se întâmplă este strâns legat de profețiile privitoare la zilele din urmă, în care Domnul ne-a avertizat că vom auzi de „războaie și vești/știri despre războaie”. Cu siguranță noi trăim aceste zile, pe care El le-a prevestit în urmă cu aproape două milenii. Venirea Sa este iminentă! Ești pregătit?

3 comentarii

  1. Cuvintele sunt de prisos. Domnul vine este așa de evident. Personal ma bucur ca o să-mi văd salvatorul, dar sufletul meu plânge pentru cei din casa mea care nu cunosc încă pe Mântuitorul Meu. Doamne ai mila de familia mea. Pe dumneavoastră frate Domnul sa va poarte “In Carul Lui de Biruința” având mereu și pana la sfârșit aceeași râvna pentru Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s