Tensiunile continuă să crească în Israel

După ce părea că lucrurile se așează în matca lor normală și calmul se restaurează în Israel, în ultimele ore s-au produs două evenimente care au contribuit la ridicarea tensiunilor.

În primul rând, ieri seară, secretarul de stat Mike Pompeo a făcut anunțul potrivit căruia Statele Unite nu mai consideră drept „ilegale” așezările evreiești din Cisiordania. Astfel, s-a acordat legitimitate celor peste 500. 000 de evrei care locuiesc în aceste zone, spre nemulțumirea Autorității palestiniene, exprimată în termeni foarte duri.

Consecințele acestei decizii – care se aliniază cu cea a recunoașterii Ierusalimului drept capitală a statului Israel și cu a platourilor Golan ca parte a acestuia – pot fi deosebit de grave dacă populația arabă va începe să protesteze violent.

Al doilea eveniment îl constituie un atac cu rachete venit în dimineața aceasta din Siria spre Platourile Golan. Armata israeliană a anunțat că sistemul de apărare Iron Dome a interceptat patru rachete lansate dinspre Siria, iar agenția de știri rusă Sputnik a raportat mai multe explozii în apropierea aeroportului din Damasc, provenite probabil dintr-un atac de răspuns al aviației evreiești.

Dat fiind că frontul din nord este mult mai amplu decât cel din Fâșia Gaza, o eventuală escaladare a conflictului în această zonă ar putea evolua foarte rapid către un război regional, în linie cu profețiile din cap. 17 al cărții Isaia, despre distrugerea Damascului.

Cu siguranță trăim vremurile din urmă. Domnul este aproape! Ești pregătit?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s