Furtuni puternice și inundații în Europa

Vijelia vine de la miazăzi,
şi frigul din vânturile de la miazănoapte.
Dumnezeu, prin suflarea Lui, face gheaţa
şi micşorează locul apelor mari.
Încarcă norii cu aburi
şi-i risipeşte scânteietori;
mişcarea lor se îndreaptă după planurile Lui,
pentru împlinirea a tot ce le porunceşte El pe faţa pământului locuit.
Îi face să pară ca o nuia
cu care loveşte pământul...
(Iov 37:9-13)

Patru oameni au murit în Franţa şi unul în Italia într-un weekend în care cele două ţări s-au luptat cu inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploi torenţiale.

Regiunea Coastei de Azur a fost lovită de o furtună și de ploi pe care autoritățile le consideră „istorice”. În unele zone a plouat în 48 de ore cât în două luni, potrivit Meteo France. Valuri impresionante au ajuns la țărm, iar râurile s-au revărsat producând inundații de mare amploare.

La Nisa și în multe alte localități din zonă au sunat sirenele de alarmare a populației, după ce a fost declarat cod roșu. Serviciile de urgență au fost chemate la zeci de intervenții. Un bărbat a pierit sub ape chiar în timpul unei operațiuni a pompierilor, când barca de salvare în care erau s-a răsturnat. Alți trei oameni au murit după ce au fost luați de viitură cu tot cu mașini.

În Italia, un pod de pe o autostradă din nord-estul țării s-a prăbuşit în urma ploilor care au declanșat alunecări de teren, în apropiere de oraşul de coastă Savona. Mai multe mașini au rămas blocate pe marginea prăpastiei.

Multe regiuni italiene, de la nord la sud, sunt din nou sub apă din cauza ploilor care au produs numeroase pagube. Deja grav afectată, Veneția s-a confruntat cu o nouă serie de inundații, iar în Valle d’Aosta, în Alpi, sunt mii de oameni izolați din cauza riscului de avalanșă.

Patru oameni au murit în Grecia din cauza furtunilor care au lovit ţara. A plouat torențial și adevărate puhoaie au năvălit pe străzi și au inundat case. Un peisaj apocaliptic a rămas în urma puternicei furtuni care a lovit la vest de Atena, într-o zonă devastată anul trecut de incendii. Mașini aruncate unele peste altele, valuri de noroi pe străzi și în case, obiecte luate de ape din locuințe și duse la zeci de metri depărtare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s